Vipavska jota


Vipavska jota

Ingrediënten:

- 500 gr zuurkool
- 500 gr bruine bonen
- 3 grote aardappelen
- 2 eetlepels reuzel
- 2 eetlepels witte meel
- 3 teentjes knoflook
- zout
- peper


Beschrijving

01. Laat de avond van te voren de bruine bonen wellen in koud water.

02. Schil, was en kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

03. Kook de zuurkool en de bonen apart van elkaar.

04. Voeg de zuurkool en bonen na het koken toe aan de aardappelen.

05. Verhit de reuzel, voeg de geperste knoflook en bloem toe. Bak dit tot het lichtbruin zien.

06. Giet de gebakken reuzel over de jota.

07. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog een paar minuten doorkoken tot het wat dikker is geworden.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties