Trek weg uit het dal en ontdek de wereld van de frisgroene Alpenweiden. Hier vind je velden met geurige wilde bloemen, kuddes die vrijuit rondlopen, de mooiste panoramas, onaangetaste natuur en heel veel zonne-uren! Blijf nog even genieten de zonsondergang en de heldere sterrenhemel en val vervolgens in slaap in de nabije berghut.

Alpenweiden
  • Velika planina


Velika planina


Dat Velika Planina tot de mooiste alpenweiden van Slovenië behoort zal geen enkele bezoeker over twijfelen. Reikend tot een hoogte van 1660 m ligt Velika Planina als een zonneterras aan de voet de machtige toppen van de Kamnische Alpen. Het karstplateau is rijk aan dolines, zinkgaten en grotten en wordt voor het grootste deel bedekt met gras , dennen, dwergsparren en rododendrons. De bekendste attractie van Velika Plenina zijn de meer dan 50 herdershutten die samen één van de best bewaarde herdersnederzettingen van Europa vormen. In de maanden juni, juli en augustus lopen de kuddes vrij rond en bestaat de mogelijkheid om locale melkproducten te proeven. Velika planina wordt doorsneden door honderden kilometers aan onverharde paden, waardoor het een geweldige wandel, mountainbike en langlauf bestemming is. De panorama’s op de Kamnische Alpen zijn grandioos en het geluid van 'de natuur' is het enige wat u zult horen.


-

Bijzonderheid:
De bekendste attracties van Velika Plenina zijn de meer dan 50 herdershutten die samen één van de best bewaarde herdersnederzettingen van Europa vormen.

Bekijk meerdere alpenweiden »Geef je mening:Foto's
3-daagse weersverwachtingVreme

Plattegronden van de omgeving nodig?


Ga naar Webshop »