Trojanski krofi


Trojanski krofi

Ingrediënten:

- 300 ml melk
- 5 eierdooiers
- 10 gr zout
- 50 gr gist
- 100 gr roomboter
- 100 gr suiker
- 1 kg witte meel
- abrikozenjam (voor de vulling)


Beschrijving

01. Zeef de bloem in een kom en voeg het gist, 1 eetlepel suiker en een beetje warme melk toe.

02. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe (behalve de abrikozenjam) en kneed het tot een soepel deeg. Eventueel kan er een scheutje rum aan toegevoegd worden.

03. Laat het deeg goed 10 minuten rijzen.

04. Rol het deeg plat met een dikte van ongeveer 1 a 1,5 cm.

05. Snijd of druk grote cirkels uit het deeg en laat ze op een warme plaats 10 minuten rijzen.

06. Verhit ondertussen de olie tot 180 a 190º C.

07. Bak de krofi in de hete olie.

08. Als de krofi zijn afgekoeld wordt met een injectie de abrikozenjam ingespoten.


Let op!

- Laat de krofi op een warme, niet geventileerde plaats rijzen.
- Draai de krofi na 5 minuten om, zodat het deeg aan beide kant goed kan rijzen.
- Olie mag niet oververhit zijn.
- Laat de krofi aan één kant 4 minuten bakken en aan de andere kant 3 minuten!







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties