Vignet Slovenië


In Slovenië is voor motorvoertuigen tot 3,5 ton een vignet verplicht voor de snelwegen. Voor zwaardere auto's blijft de tol voorlopig bestaan. Er zijn vignetten voor een week, een maand en een kalenderjaar te koop. De vignetten zijn te koop bij de tolstations, supermarkten en benzinestations in Slovenië en bij benzinestations in de buurlanden (grensstreek). Het vignet is overigens niet geldig in de Karawankentunnel. Hiervoor betaal je nog eens €6,50 met of zonder caravan.-

Tarieven vignet 2016 (Klasse 1)


Type vignet Maximale toegelaten gewicht Prijs
Jaarvignet n.v.t. €55,00
Halfjaarvignet n.v.t. €30,00
Weekvignet n.v.t. €7,50


Tarieven vignet 2016 (Klasse 2A)


Type vignet Maximale toegelaten gewicht Prijs
Jaarvignet 3.500 kg €110,00
Maandvignet 3.500 kg €30,00
Weekvignet 3.500 kg €15,00


Tarieven vignet 2016 (Klasse 2B)


Type vignet Maximale toegelaten gewicht Prijs
Jaarvignet 3.500 kg €220,00
Maandvignet 3.500 kg €60,00
Weekvignet 3.500 kg €30,00


Vignet of Tol?

De vignetplicht geldt voor alle motorvoertuigen met een max. toegestaan totaalgewicht tot en met 3,5 t (personenauto's, campers, motorfietsen). Motorvoertuigen, waarvan het max. toegestane totaalgewicht boven 3,5 t ligt (vrachtwagens, bussen en zware campers), moeten een afstandsafhankelijke wegentol betalen.

Caravans / Aanhangers

Aanhangers die door een motorvoertuig met een max. toegestaan totaalgewicht t/m 3,5 t worden getrokken, hebben geen extra vignet nodig. Een geldig, correct opgeplakt vignet op het trekkende voertuig is voldoende.

Vervangend vignet

Alleen wanneer de voorruit (ook bij motorfiets) vanwege beschadiging moest worden vervangen of wanneer het voertuig werd afgemeld, is het vervangen van een vignet mogelijk. Voor een vervangend vignet moet een schriftelijke aanvraag worden ingediend. Aan de aanvraag moet het verwijderde vignet worden toegevoegd, waarop de geldigheidsperiode te zien is. Wanneer de geldigheidsperiode niet te zien is, moet de kwitantie worden bijgevoegd. Daarnaast is er een kopie van de garagerekening nodig. Nauwkeurigere informatie en aanvraagformulieren staan onder het internetadres www.dars.si voor u klaar. Een vervanging is alleen via DARS d.d. mogelijk.

Overzicht van autosnelwegen met vignetplicht
Advertenties

Advertenties

Advertenties