Restaurants


Slovenië biedt een uitzonderlijk groot aanbod aan restaurants, die zelfs de meest veeleisende gasten tevreden zullen stellen. Lekkere maaltijden zijn te verkrijgen tegen zeer betaalbare prijzen. De rijke Sloveense gerechten en de hoge kwaliteit van de wijnen maken dineren in Slovenië een waar genot. Het is altijd lastig om in het buitenland en keuze te maken van de menukaart. Ontdek daarom alvast wat de Sloveense keuken inhoudt, zodat u ter plaatse direct weet waar u aan toe bent.
Klik hier voor typische Sloveense gerechten

In Slovenië zijn zeer veel fastfoodrestaurants en pizzeria’s te vinden. Als je zin hebt in een smakelijke snack, is er altijd wel een fastfood te vinden waar de populaire ‘balkangerechten’ te verkrijgen zijn (de meeste van de deze tentjes worden gerund door Bosniërs, Serviërs en Albanen).


Gemiddeld prijsniveau

Koffie: € 1,00
Cola: € 1,40
Bier (halve liter): € 1,50
Grote pizza: € 7,00
Malica (kleine maaltijd): € 4,50
Kosilo (lunch): € 8,00
Driegangenmenu: € 9,00 - € 15,00

De prijzen variëren van gebied tot gebied en zijn in de toeristische streken hoger dan het landelijk gemiddelde.

De bekendste creditcards worden in restaurants in heel Slovenië geaccepteerd.


Fooien

Als je in het buitenland vertoeft, is het soms moeilijk om in te schatten wanneer een fooi verwacht wordt en hoe groot het geldbedrag dan wel niet moet zijn. In Slovenië is het gebruikelijk om een fooi te geven die ongeveer 10 tot 20 procent bedraagt van je restaurantrekening. Dit lijkt misschien een hoog percentage, maar houd er rekening mee dat de prijzen in restaurants een stuk lager liggen dan bij ons in de Benelux.


Rookverbod

In Slovenië is verboden te roken in alle openbare gebouwen en werkruimtes, dat geld ook voor horecagelegenheden en accommodaties. Je moet ten minste 18 jaar oud zijn om tabaksproducten te mogen kopen.Advertenties

Advertenties

Advertenties