Post, telefonie en internetPost

De meeste postkantoren (Sloveens: Pošta) zijn geopend van ma t/m vrij 08.00-18.00 uur. Op zaterdag kunt u terecht bij het hoofdpostkantoor van 08.00-12.00 uur. Deze hoofdpostkantoren zijn alleen in de grote steden aanwezig. Postzegels zijn te verkrijgen bij het postkantoor en informatiebalies van supermarkten. De brievenbussen in Slovenië zijn geel met een zwarte afbeelding erop van de posthoorn, deze worden zowel gebruikt voor lokale als internationale post.


Telefoneren

Als je uit het buitenland naar Slovenië belt kies je 00386, gevolgd door het netnummer (waarvan je de eerste nul weglaat) en het gewenste nummer. Als je vanuit Slovenië naar het buitenland belt kies je het landnummer (voor Nederland 0031, voor België 0032), gevolgd door het netnummer en het abonneenummer.


Mobiele telefonie

Slovenië beschikt over een uitgebreid netwerk voor mobiel telefoonverkeer. In de bergen en onbewoonde gebieden is er echter niet altijd dekking, houd daar rekening mee. De grootste operators die het beste dekkingsgebied bieden zijn Mobitel en Simobil. Mocht je een Sloveense simkaart willen aanschaffen, dan raden wij aan om dit bij één van deze twee providers te doen. Opwaardeerkaarten zijn bij de meeste kiosken, tankstations, informatiebalies en natuurlijk de Mobitel en Simobil winkels te verkrijgen.


Internet

De meeste accommodaties bieden computers ter gebruik aan, en/of beschikken over WI-FI. Daarnaast zijn er in de steden internetcafés te vinden.Advertenties

Advertenties

Advertenties