Invoerbepalingen


De stroom van goederen tussen de lidstaten van de Europese Unie is belastingvrij, en de voorschriften zijn gelijk in alle lidstaten van de Europese Unie. Beperkingen gelden alleen voor het vervoer van tabaksproducten en alcoholhoudende dranken, wanneer het bedrag niet onderworpen is aan beperkte accijns.

Douanebepalingen

De douanekantoren aan de belangrijkste routes zijn dag en nacht geopend. Overige kantoren zijn geopend van 8.30-22.00 uur, ook op zon­ en feestdagen. Meer informatie kunt valt te vinden op de website van de douane


Alcohol invoeren vanuit een EU-land

In principe mag alcohol ingevoerd worden, mits het is bestemd voor eigen gebruik. Bij grote hoeveelheden of indien de persoon jonger is dan 17 jaar kan de douane om een toelichting vragen. De volgende richtlijn geldt voor personen van 17 jaar en ouder:

- 10 liter sterke drank
- 20 liter likeur
- 90 liter wijn (waarvan maximaal 60 liter mousserende wijn)
- 110 liter bier


Tabak invoeren vanuit een EU-land

In principe mag tabak ingevoerd worden, mits het is bestemd voor eigen gebruik. Bij grote hoeveelheden of indien de persoon jonger is dan 17 jaar kan de douane om een toelichting vragen. De volgende richtlijn geldt voor personen van 17 jaar en ouder:

- 800 sigaretten
- 400 cigarillo's (maximaal 3 g per stuk)
- 200 sigaren
- 1 kg tabak


Medicijnen

Het wordt aangeraden een medisch paspoort mee te nemen. In het Europees Medisch Paspoort worden gegevens vermeld over medicijngebruik, ziekten of aandoeningen. Het is tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar, onder meer bij huisartsen en apotheken.


Levensmiddelen

Levensmiddelen mogen onbeperkt ingevoerd worden, mits bestemd voor eigen gebruik.

Meer informatie over invoerbepalingen (Engelstalig): carina.gov.siAdvertenties

Advertenties

Advertenties