Slovenië is rijk aan meer dan 300 watervallen (slapovi), waarvan velen van hen zijn terug te vinden in één van de nationale of regionale parken. Sinds mei 2008 is Kloma (128 m) de hoogste waterval van het land. De watervallen kunnen over het algemeen het hele jaar door bezocht worden, hoewel sommige in de winter compleet bevriezen.Slap Veliki Kozjak

(Veliki Kozjak waterval)


Kozjak is een zijrivier van Soča die gevoed wordt door smelt- en regenwater vanaf de berg Krnčice (2142m). In zijn 3400 m lange pad riching Soča daalt Kozjak via zes watervallen af, waarvan alleen de laatste twee te bezichtigen zijn. De mooiste is genaamd Veliki Kozjak (Grote Kozjak). De karakteristieke omgeving zorgt voor een bijzondere, romantische sfeer. De waterval heeft in de loop der tijd een ondergrondse ruimte uitgehold waarvan de bodem is opgevuld door een blauw-turquoise meer en waarvan de wanden een gelaagde structuur vertonen. Het contrast van de witte waterval en het turquoise meer tegen de donkere wanden is bijzonder te noemen. Een bezoek aan deze Veliki Kozjak is erg geschikt voor gezinnen met kinderen.
Ligging op de kaart: Nummer 02
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
De waterval heeft in de loop der tijd een ondergrondse ruimte uitgehold waarvan de bodem is opgevuld door een blauw-turquoise meer.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties