Slovenië is rijk aan meer dan 300 watervallen (slapovi), waarvan velen van hen zijn terug te vinden in één van de nationale of regionale parken. Sinds mei 2008 is Kloma (128 m) de hoogste waterval van het land. De watervallen kunnen over het algemeen het hele jaar door bezocht worden, hoewel sommige in de winter compleet bevriezen.

Watervallen
Regio:
Karavanško-KamniškaSlap Rinka

(Rinka waterval)


De Rinka-waterval, gelegen in de vallei Logarska dolina, is de mooiste waterval in de Kamnische Alpen. Met een vrije val van maarliefst 90 m mag Rinka zich tevens de hoogst vrijvallende waterval van het land noemen. De waterval steekt goed af tegen de rood-oranjeachtige achtergrond en is een plaatje om naar te kijken. Op korte afstand van de waterval duikt het water diep de grond in om vervolgens verderop in de vallei weer aan de oppervlakte te gutsen. Vanaf deze bron stroomt het water verder om uiteindelijk als Savinja verder te stromen. De beste locatie om de waterval te bekijken is vanaf de hooggelegen Kamniško sedlo. De meest toegankelijke manier is over de weg die door de vallei loopt. Vanaf de parkeerplaats is het nog goed 15 minuten lopen naar het panoramaplatform ‘Orlovo gnezdo (het Adelaarsnest)’. Het is mogelijk om de waterval het hele jaar door te aanschouwen. In de winter is Rinka een populaire bestemming bij ijswatervalbeklimmers.


Ligging op de kaart: Nummer 09
Regio: Karavanško-Kamniška

Bijzonderheid:
Slap Rinka is is de mooiste waterval in de Kamnik-Savinja Alpen en met een hoogte van 90 m tevens de hoogst vrijvallende waterval van het land.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties