Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.Škofja Loka


Škofja Loka strijdt met Ptuj en Piran om de status van oudste nederzetting in Slovenië. Het kleine stadje straalt dankzij de vele middeleeuwse huizen, kerken en smalle straatjes nog steeds de sfeer uit van 500 jaar geleden. De eyecatcher is het indrukwekkende kasteel dat hoog boven de stad domineert. Hoewel Škofja Loka tot één van de best bewaarde middeleeuwse steden behoort en absoluut een mooi stadje is, wordt het door velen overschat, waardoor bij menig bezoeker een vorm van teleurstelling ontstaat. Lekker door de straatjes streunen en een drankje nuttigen op het hoofdplein zijn hier de belangrijkste bezigheden.

Bijzondere culturele en historische bezienswaardigheden:Sloveense naam Beschrijving Locatie
Staro mestno jedro Het oude stadscentrum Centrum
Loški grad z muzejem Kasteel Škofja Loka (museum) Grajska pot
Kapucinska knjižnica Kapucijner bibliotheek Kapucinski trg
Kapucinski most Kapucijnerbrug Kapucinski trg
Cerkev Sv. Jakoba Kerk van Sint-Jacob Cankarjev trg
Ligging op de kaart: Nummer 10
Regio: Predalpska

Bijzonderheid:
Het kleine stadje straalt dankzij de vele middeleeuwse huizen, kerken en smalle straatjes nog steeds de sfeer uit van 500 jaar geleden.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties