Slovenië is een land van vele sacrale bouwwerken, waarvan de eenzame kerkjes op de bergtoppen het meest in het oog springen. Zo ver het oog reikt zijn deze, over het algemeen, kleine kerkjes in het landschap te ontdekken, vooral in de avonduren als ze in de 'spotlight' worden gezet. Deze eenzame kerkjes zijn een speciaal kenmerk van Slovenië.Minoritski samostan Sv. Petra in Pavla

(Minorietenklooster St. Peter en Paul)


Volgens geschreven bronnen zijn de Minderbroeders, in navolging van de Dominikanen, rond 1239 naar Ptuj gekomen. De vroegste documenten verwijzen pas in het jaar 1280 naar het door hun gebouwde Minorietenklooster, dat zich tegenwoordig aan het Minorietenplein (Minoritski trg) bevindt. Omdat de Franciscaner Minderbroeders zich focusten op het geven van onderwijs bleef het klooster, ondanks de hervormingen van de Oostenrijkse keizer Jozef II, in stand, waardoor zij in Ptuj meer dan 7 eeuwen hun functie konden blijven uitoefenen. Dit heeft er tevens voor gezorgd dat het klooster niet in verval is geraakt.


Ligging op de kaart: Nummer 40
Regio: Panonska
Adres: Minoritski trg 1, SI-2250 Ptuj

Bijzonderheid:
Het is een van de weinige kloosters in Slovenië dat tijdens de overheersing van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk niet in verval is geraakt.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties