Slovenië is een land van vele sacrale bouwwerken, waarvan de eenzame kerkjes op de bergtoppen het meest in het oog springen. Zo ver het oog reikt zijn deze, over het algemeen, kleine kerkjes in het landschap te ontdekken, vooral in de avonduren als ze in de 'spotlight' worden gezet. Deze eenzame kerkjes zijn een speciaal kenmerk van Slovenië.Kartuzijanski samostan Pleterje

(Kartuizerklooster Pleterje)


Het Kartuizerklooster van Pleterje is een katholiek klooster waar de ‘bewoners’ een streng contemplatief leven leiden. Vandaag de dag is Pleterje het enige Kartuizerklooster in Slovenië dat nog volledig in gebruik is. Het complex werd in 1403 gebouwd in opdracht van Graaf Herman II van Celje. Na verschillende malen te zijn afgebrand en opgebouwd werd in 1899 een definitief plan gemaakt voor een nieuw kloostercomplex dat in 1904 voltooid zou worden.

Wegens de strenge levensstijl is het Kartuizerklooster van Pleterje voor publiek gesloten. Het is alleen mogelijk om de buitenkant (vanaf verschillende heuveltoppen) te aanschouwen.


Ligging op de kaart: Nummer 43
Regio: Dinarska
Adres: Drča, SI-8310 Šentjernej

Bijzonderheid:
Pleterje is het enige Kartuizerklooster in Slovenië dat nog volledig in gebruik is.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties