Reizen naar Slovenië
Vliegtuig


Per vliegtuig naar Slovenië is gemakkelijk, leuk en bovendien snel. In goed 1 uur en 30 minuten sta je zowel vanuit Nederland als België op Sloveense bodem. Dagelijks gaan er vanuit Amsterdam en Brussel vluchten naar luchthaven van Ljubljana. De bestemmingen Graz (Oostenrijk) en Zagreb (Kroatië) kunnen met name interessant zijn voor mensen die naar Oost-Slovenië op vakantie gaan. Daarnaast zijn er goedkope vluchten beschikbaar voor de route Eindhoven-Treviso (Italië). Wie Slovenië voor het eerst per vliegtuig aandoet zal bewonderd zijn door het majestujeuze landschap van de Kamnik-Savinja Alpen; een schitterende start van een geweldige vakantie.

Gemiddelde vluchttijd

Amsterdam – Ljubljana: 1 uur en 30 min.
Brussel – Ljubljana: 1 uur en 15 min.

Ljubljana Airport

De belangrijkste luchthaven van Slovenië ligt goed 26 kilometer ten noorden van Ljubljana, dicht bij het dorp Brnik. Vandaar dat de luchthaven bekend staat als luchthaven Brnik (Letališče Brnik). In de zomer van 2007 werd de luchthaven officieel omgedoopt tot Letališče Jožeta Pučnika ter ere van de voormalige president Jože Pučnik van de Sloveense Democratische Partij. Ljubljana Airport is de thuisbasis van de Sloveense luchtvaartmaatschappij Adria Airways, die dagelijkse verbindingen onderhoudt met de luchthaven Brussel Zaventem en Amsterdam Airport Schiphol. Vanuit Brussel is het ook mogelijk om met Brussels Airlines naar Ljubljana v.v. te vliegen. Als gevolg van EU-regelgeving en het toegenomen luchtverkeer heeft Ljubljana Airport onlangs haar bestaande terminal gerenoveerd en een compleet nieuwe tweede terminal gebouwd. Tussen de luchthaven en Ljubljana rijdt er een regelmatige shuttleverbinding; de reis duurt gemiddeld 30 minuten.

Ljubljana Airport is elke dag geopend van 06:00 tot 22:00 uur. De luchthaventerminal beschikt over een restaurant, een bank, een postkantoor, een taxfree shop, boetiekjes, een reisbureau, een autoverhuurbedrijf, luchthaventaxi's, en een luchttransportmaatschappij.


Maatschappijen en bestemmingen


Adria Airways Amsterdam - Ljubljana (AMS-LJU)
Adria Airways Brussel - Ljubljana (BRU-LJU)
Transavia Eindhoven - Treviso (EIN-TSF)
Croatia Airlines Amsterdam - Zagreb (AMS-ZAG)
Croatia Airlines Brussel - Zagreb (BRU-ZAG)
Austrian Airlines Amsterdam - Graz (AMS-GRZ) Met overstap in Wenen!


Transfer luchthaven v.v.

Heeft u een transfer nodig van de luchthaven naar uw verblijf in Slovenië? Slovenija.nl biedt u de mogelijkheid om een transfer te boeken van de luchthavens in Slovenië, Italië en Oostenrijk (Ljubljana, Venetië, Triëste, Klagenfurt) naar ieder gewenste locatie in Slovenië v.v.
Voor vragen, tarieven en reserveringen mail naar slovenija.nl@gmail.comLuchthaven Transfers: