Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.Radovljica


Het kleine middeleeuwse plaatsje Radovljica, nabij Bled, bezit een charmante oude binnenstad met een gevarieerde selectie aan authentieke architectuur en middeleeuwse stadsmuren. Het oorspronkelijke middeleeuwse centrum behoort tot de best bewaard gebleven middeleeuwse stadsstructuren van het land en wordt omringd door de enige overgebleven slotgracht (waterloos) in Slovenië. Hoewel het stadje erg klein is, doet het aan als een openluchtmuseum met veel laatmiddeleeuwse, renaissance en barokke schatten.

Bijzondere culturele en historische bezienswaardigheden:Sloveense naam Beschrijving Locatie
Staro mestno jedro Het oude stadscentrum Radovljica
Ligging op de kaart: Nummer 14
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
Het oorspronkelijke middeleeuwse centrum behoort tot de best bewaard gebleven middeleeuwse stadsstructuren van het land wordt omringd door de enige overgebleven slotgracht (waterloos) in Slovenië.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties