Prekmurski bograč


Prekmurski bograč

Ingrediënten:

- 250 gr ossenhaas
- 250 gr varkenshaas
- 250 gr wild (konijn, hert of zwijn)
- 500 gr aardappelen
- 100 gr tomaten
- 4 grote fijngehakte uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel reuzel of 100 ml olie
- 200 ml rode wijn
- 1 rode paprika
- 2,5 gr paprikapoeder
- 1 laurierblad
- 1 zoete peper
- tijm
- rozemarijn
- karwij
- zwarte peper
- zout


Beschrijving

01. Verhit de reuzel (of olie) en bak de uien bruin. Smoor de in blokjes gesneden ossenhaas en overgiet met een beetje water.

02. Voeg in blokjes gesneden wild vlees toe en smoor tot het half gaar is.

03. Voeg in blokjes gesneden varkenshaas, tomaten, knoflook, rode paprika, kruiden en paprikapoeder toe.

04. Breng op smaak met zout en breng het geheel al roerend aan de kook.

05. Na enige tijd verspreid je de in blokjes gesneden aardappelen aan de top van het gerecht, voeg een laagje water toe, zodat de aardappels bedekt zijn. Bedek de pan met een deksel en stoof het gerecht gaar.

06. Giet de wijn in het gerecht en breng het opnieuw aan de kook.

07. Proef het gerecht en voeg naar smaak extra kruiden toe.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties