Pražen krompir


Pražen krompir

Ingrediënten:

- 1 kg aardappelen
- 60 gr varkensreuzel
- 1 ui
- 1 opscheplepel rundvleessoep
- zout


Beschrijving

01. Kook de ongeschilde aardappelen in water met zout in ca. 30 minuten gaar. Giet ze daarna af. Pel de aardappels als ze ver genoeg zijn afgekoeld om beet te pakken en snijd ze in plakjes.

02. Fruit de ui in de reuzel* tot deze glazig is. Voeg vervolgens de aardappels toe sauteer (bak) ze aan beide zijden.

03. Voeg als laatste een opscheplepel rundvleessoep** aan het geheel toe.


* de reuzel kan ook worden vervangen door olie
** de rundvleessoep kan ook door rundvleesbouillon worden vervangen.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties