Pohorska omleta


Pohorska omleta

Ingrediënten:

- 2 eierdooiers
- 3 eieren voor eiwit
- 50 gr suiker
- 30 gr zachte bloem
- citroenzeste (van 1 citroen)
- 1 pakje vanille suiker
- 100 gr geconserveerde cranberries (of gemengde bosvruchten)
- 100 ml slagroom
- 20 gr suiker
- 10 gr poedersuiker
- 20 gr roomboter (om ovenschaal in te vetten)


Beschrijving

01. Klop de eiwitten stijf en voeg geleidelijk 50 gr suiker toe.

02. Voeg 2 eierdooiers, vanille suiker, fijngehakte citroenzeste en bloem toe.

03. Roer het geheel voorzichtig door om er een glad beslag van te maken.

04. Vet een ronde ovenschaal in met boter en besprenkel deze daarna met bloem.

05. Verdeel het beslag gelijkmatig over de ovenschaal en bak de omelet in de oven lichtbruin.

06. Neem de omelet uit de oven en bedek de nog hete bovenkant met cranberries.

07. Vouw de omelet met een spatel dubbel, schuif het op een groot bord en besneeuw met wat poedersuiker.

08. Decoreer het bord met gezoete slagroom.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties