De Sloveense meren vormen een belangrijke schakel in het landschap, vooral ten aanzien van het toerisme. De zomers in Slovenië kunnen soms erg warm zijn, waardoor een verfrissende duik in één van de meren een heerlijke uitkomst biedt. De meren en hun oevers bieden vele mogelijkheden tot recreatie en ontspanning, gepaard met prachtige uitzichten.Planinsko jezero


Planinsko polje behoort naast Cerkniško polje en Radensko polje tot één van de meest karakteristieke karstpoljes in Slovenië. Het geheim van deze polje is onder andere te vinden in de 8 km lange Unica-rivier, die zich ten tijde van zware regenval laat overstromen, waardoor er een 11 km2 groot meer wordt gevormd. Hoewel dit meer officieel geen benaming heeft, wordt er voornamelijk gesproken over Planinsko jezero. Planinsko polje stroomt jaarlijks meerdere keren over en loopt via 150 zinkgaten weer leeg. In het verleden was het voor de locale bewoners soms alleen mogelijk om zich per boot te verplaatsen.

Vandaag de dag zijn vele wegen, die de dorpen met elkaar verbinden, iets opgehoogd. Planinsko polje is door haar geheimzinnige karakter een aantrekkelijke bestemming voor liefhebbers van natuur. De meest populaire vormen van recreatie zijn wandelen, hardlopen, fietsen, paardrijden, en schaatsen. Ten tijde van hoogwater is het mogelijk om te vissen, roeien en zwemmen.


Ligging op de kaart: Nummer 23
Regio: Dinarskokraška

Bijzonderheid:
Planinsko jezero is het op één na grootste periodieke meer in Slovenië.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties