Trek weg uit het dal en ontdek de wereld van de frisgroene Alpenweiden. Hier vind je velden met geurige wilde bloemen, kuddes die vrijuit rondlopen, de mooiste panoramas, onaangetaste natuur en heel veel zonne-uren! Blijf nog even genieten de zonsondergang en de heldere sterrenhemel en val vervolgens in slaap in de nabije berghut.

Alpenweiden - Hoogvlaktes
Regio: JulijskaPlanina Sleme


Planina Sleme mag zich met recht een hoogtepunt noemen, aangezien nergens anders in Slovenië de boomgrens zo hoog reikt als hier. Planina Sleme biedt een adembenemend uitzicht over de omliggende bergwereld, waarvan het uitzicht op de beroemde berg Jalovec tot de hoogtepunten behoort. De zuidkant van de Sleme is romantisch met kleine meertjes en een geliefd beeld voor ansichtkaarten. Daarentegen is de noordkant donker en steil. Een wandeling naar Sleme is een aangename trip, waar je goed een halve dag voor uit kunt trekken. De makkelijkste route begint aan de top van de bergpas Vršič. Van daar uit is het ongeveer anderhalf uur wandelen naar Planina Sleme (1448m).


Ligging op de kaart: Nummer 01
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
Planina Sleme mag zich met recht een hoogtepunt noemen, aangezien nergens anders in Slovenië de boomgrens zo hoog reikt als hier.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties