Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.Piran


Piran (Italiaans: Pirano) is zonder twijfel de meest romantische plaats aan de Sloveense kust, het best bewaard gebleven culturele monument van Sloveens Istrië en wordt vaak beschreven als ‘de parel aan de Adriatische Zee’. De nauwe middeleeuwse straatjes, de Venetiaans-gotische gebouwen, het gezellige hoofdplein en de Mediterrane sfeer geven deze stad een unieke warmte. De boulevard, die de rondingen van het gehele schiereiland volgt, biedt een prachtig uitzicht op de stad, de zee en zelfs op de ‘besneeuwde’ Alpen. Ontdek de parel van het Mediterrane Slovenië, proef de sfeer van de zwoele zomeravonden, streun door het doolhof aan nauwe straatjes en geniet van de voortreffelijke Mediterraanse keuken en wijnen. Wegens de grote bezoekersaantallen is het aan te raden om Piran gedurende het voorjaar (mei-juni) of najaar (sept-okt) te bezoeken.


Ligging op de kaart: Nummer 07
Regio: Sredozemska

Bijzonderheid:
Piran is zonder twijfel de meest romantische plaats aan de Sloveense kust en wordt vaak beschreven als ‘de parel aan de Adriatische Zee’.

Aanrader:


Advertenties

Advertenties