Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.Novo Mesto


Novo Mesto, de grootste en belangrijkste stad van de regio Dolenjska, behoort dankzij de talrijke situlas tot één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Hallstatt-cultuur in Europa. Hierdoor heeft de stad de bijnaam “Stad van Situlas”. Een situla is een bronzen emmer die als urn werd gebruikt. De oude stadskern van Novo Mesto is gelegen op een heuvel in een nauwe bocht van de romantische Krka-rivier. Met zijn aristocratische hoofdplein, rijke herenhuizen, boeiende sacrale gebouwen en karakteristieke stadhuis is Novo Mesto een ware cultuurschat, omgeven door de weelderige natuur van de Krka-vallei. De stad valt goed te combineren met de vele bezienswaardigheden in de omgeving, zoals het kasteel van Otočec, de nederzetting Kostanjevica na Krki en het klooster van Pleterje (gesloten voor publiek).


Ligging op de kaart: Nummer 12
Regio: Dinarska

Bijzonderheid:
Novo Mesto behoort dankzij de opgravingen van talrijke situlas tot één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Hallstatt-cultuur in Europa.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties