Mineštra


Mineštra

Ingrediënten:

- 2 liter water
- 500 gr bruine bonen.
- 1 kopje in blokjes gesneden ham.
- 3 eetlepels reuzel
- 1 kleine ui (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (fijngeperst)
- 2 tomaten
- 1 blikje doperwten
- 2 stengels bleekselderij of in stukken gesneden knolselderij
- 2 wortels (in plakjes gesneden)
- 1 middelgrote aardappel (in blokjes gesneden)
- 1 kopje in reepjes gesneden witte kool
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 kopje rijst of pasta
- zout en peper naar smaak


Beschrijving

01. Vul een grote pan met water en kook daarin de ham en bonen gaar (laag vuur en van tijd tot tijd roeren).

02. Verhit de reuzel en bak de knoflook en de uien tot het een lichtbruine kleur krijgt.

03. Voeg het mengsel toe aan de bonen. Voeg daarnaast de tomaten, selderij, wortels, aardappel en kool toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel voor 30 minuten zachtjes doorkoken.

04. Doe nu de rijst (of pasta) en de doperwten in de pan en laat het nog 15 minuten doorkoken.

05. Dien de soep op gegarneerd met verse fijngehakte peterselie.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties