Slovenië is rijk aan meer dan 300 watervallen (slapovi), waarvan velen van hen zijn terug te vinden in één van de nationale of regionale parken. Sinds mei 2008 is Kloma (128 m) de hoogste waterval van het land. De watervallen kunnen over het algemeen het hele jaar door bezocht worden, hoewel sommige in de winter compleet bevriezen.Martuljkovi slapovi

(Martuljek watervallen)


De Watervallen van Martuljek bevinden zich onderaan het gelijknamige bergketen en waren vanuit Gozd Martuljek tot voor kort geleden goed te bereiken. Vandaag de dag is het niet aan te raden om het voetpad door de Martuljek kloof naar de watervallen te volgen, aangezien vallende rotsblokken deze route levensgevaarlijk maken. Er bestaat een veiligere weg, maar de situatie in deze regio kan snel veranderen. Vraag bij de locale instanties voor een veilige route naar de watervallen. Van alle Martuljek-watervallen is de laagst gelegen het mooiste. De hoogte is iets minder dan 30 m. Een bezichtiging aan deze waterval met kinderen wordt afgeraden.

Ligging op de kaart: Nummer 08
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
De route naar de watervallen kan onveilig zijn, vraag daarom bij locale instanties (VVV's) of het veilig is en welke route het beste genomen kan worden.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties