Slovenië is een land van imposante bergen en diepe valleien. Het grootste deel van het landschap werd gevormd tijdens en na de laatste IJstijd, waarbij gletsjers en rivieren de valleien hebben gevormd tot meesterwerken der natuur. Elke vallei vertelt zijn eigen unieke verhaal en maakt ieder bezoek een onvergetelijke ervaring.Loška Koritnica


Loška Koritnica is de naam van één van de meest charmante valleien in Soča-regio. Omringd door massieve tweeduizenders, waarvan Mangrt (2679m) en Jalovec (2645m) de absolute toppers zijn, biedt de vallei vele natuurlijke en culturele attracties. In het zuidwesten wordt de vallei begrensd door Loška stena; de indrukwekkendste bergwand in Slovenië. Loška Koritnica staat in Slovenië ook bekend als "de vallei van de honderd watervallen". Mede hierdoor is de vallei gedurende de wintermaanden een ‘El Dorado’ voor liefhebbers van ijswatervalklimmen. Tot de mooiste watervallen behoren Parabola en Veliki Drsnik, beiden gelegen in de Fratarica-rivierkloof. Over de gehele lengte van de kloof bevinden zich goed 12 watervallen, die samen een hoogte van meer dan 1000 meter afleggen. Het meest karakteristiek zijn de watervallen die van de ene poel in de andere stromen. Dit maakt de kloof een paradijs voor liefhebbers van Canyoning. Gedurende de zomermaanden is Loška Koritnica een ideale locatie voor wandelaars, bergbeklimmers, mountainbikers, paragliders en kajakkers.

De meest opvallende berg van de vallei is Mangart (de op drie na hoogste berg in Slovenië), die door veel bergbeklimmers wordt geadoreerd. Vanuit de vallei leidt een panoramaroute genaamd “Cesta na Mangartsko sedlo” tot onder de top (2072m) van Mangrt en is daarmee de hoogste bergweg in Slovenië. Houdt er echter rekening mee dat de weg doodlopend is, waardoor de zelfde weg terug genomen dient te worden.


Ligging op de kaart: Nummer 05
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
De vallei is rijk aan vele natuurwonderen.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties