Slovenië is een land van imposante bergen en diepe valleien. Het grootste deel van het landschap werd gevormd tijdens en na de laatste IJstijd, waarbij gletsjers en rivieren de valleien hebben gevormd tot meesterwerken der natuur. Elke vallei vertelt zijn eigen unieke verhaal en maakt ieder bezoek een onvergetelijke ervaring.Krnica - Pišnica

(Krnica-vallei en Pišnica-vallei)


Krnica is een verbluffend mooi dal dat omgeven wordt door de machtige bergentoppen van Križ (2410 m), Škrlatica (2740 m), Špik (2472 m), Prisojnik (2547 m) en Razor (2601). De goed 3 km lange vallei wordt opgevolgd door de Pišnica-vallei, waardoor het geografisch gezien als één vallei gezien kan worden. Beide valleien staan tevens nauw met elkaar in verbinding via de bergstroom Velika Pišnica, die zijn bron aan de voet van Razor heeft en nabij Kranjska Gora in het meer van Jasna (Jezero Jasna) stroomt. Langs de bergstroom loopt een onverharde bosweg, die Kranjska Gora met de berghut “Koča v Krnici” verbindt. De berghut, die op een hoogte van 1113m ligt, is vanuit Kransjka Gora per voet in goed één uur te bereiken en is wegens de lage moeilijkheidsgraad een aanrader voor gezinnen met kinderen. Neem echter de tijd om te genieten van het mooie meer Jezero Jasna en het voortreffelijke decor van de Julische Alpen.

Een wandeling langs Velika Pišnica is in alle seizoenen een bijzondere ervaring. Vooral in het late voorjaar en de zomer, als er weinig smelt- en regenwater is, kan er door de rivierbedding gewandeld worden. Voor velen zal de berghut Koča v Krnici een eindbestemming zijn. Liefhebbers van bergwandelen en klimmen kunnen hun weg vervolgen naar de omringende toppen of naar de meren van Kriška jezera. De weg door de Krnica-vallei staat open voor gemotoriseerd verkeer, waardoor de berghut zelfs per auto te bereiken is. Denk er goed aan dat u bij de tweede brug over Velika Pišnica afslaat op de onverharde weg, anders gaat u de Vršič-pas op!


Ligging op de kaart: Nummer 16
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
De valleien voldoen aan iedere voorstelling van een sprookjesachtig Alpenlandschap.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties