Slovenië telt maarliefst 8500 grotten, waarvan enkele tot de mooiste ter wereld worden gerekend. Deze schat heeft Slovenië te danken aan het ongekend mooie Karstgebied, dat rijk is aan poljes, dolines, zinkgaten, periodieke meren en bovenal aan de onder-grondse rivieren en meren. De bekendste grotten zijn die van Postojna, Pivka, Škocjan, Divača, Vilenica en Križ.Križna jama


De ondergrondse meren van Križna jama bevinden zich zonder twijfel in één van de opmerkelijkste grotten ter wereld. De 8 km lange grot is beroemd om zijn 22 turquoise en smaragdgroene meren die van elkaar gescheiden worden door poreuze kalksteen formaties. In de grot worden uw ogen gestreeld door de indrukwekkende stalagmieten en stalactieten die zich langs de oevers van de meren hebben gevormd. Križna jama rankt op de vierde plaats in de wereld op het gebied van biodiversiteit. In het grottenstelsel leven maar liefst 44 verschillende diersoorten.

Ervaar hoe het is om goed 100 m onder de grond over onbeschrijflijk mooie meren te varen en te genieten van de indrukwekkende druipsteenformaties. Excursies met verschillende tijdsduren (1 uur, 4 uur of 7 uur) leidt toeristen langs de prachtigste natuurverschijnselen, maar vooraf reserveren is noodzakelijk. Om de intacte natuur van de grot in stand te houden mogen er slechts 4 personen per dag deze tour maken. Houdt er rekening mee dat een goede psychische conditie vereist is. Daarnaast bestaat de mogelijkheid een tour wordt afgelast wegens hoogwaterstand.

Kijk voor meer informatie over reserveringen op de website van Križna jama


Ligging op de kaart: Nummer 06
Regio: Dinarskokraška

Bijzonderheid:
De grot is beroemd om zijn 22 turquoise en smaragdgroene meren.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties