Natuurparken
Regio: DinarskokraškaKrajinski park Zgornja Idrijca

(Landschapspark Zgornja Idrijca)


In het westelijk deel van Slovenië, waar de Dinarische Alpen en de Alpen elkaar treffen en waar karstplateau’s overgaan in de heuvels van de vooralpen, heeft de Idrijca-rivier een uniek landschap gevormd dat tot op heden puur en onaangetast is. Ter bescherming van de natuurlijke rijkdommen is dit gebied uitgeroepen tot een 4230 hectare groot landschapspark. De uitgestrekte bossen en de vele ontoegankelijke gebieden vormen een goede leefomgeving voor vele (bedreigde) diersoorten.

Een van de mooiste valleien in het park is genaamd Strug. Deze schilderachtige vallei wordt gekenmerkt door het kristalheldere water van de Idrijca-rivier, het kabbelende geluid van de watervalletjes, de ontelbare waterpoelen, de kleine hangbruggetjes, weelderige bossen en steile, overhangende rotswanden. Een smal wandelpad kronkelt mee met de rivieroever en biedt een prachtig zicht op de rivier en de omgeving. In het moeilijkst begaanbare deel van de rivierbedding van de Idrijca bevindt zich Soteska Kramaršca, Hier laat de rivier zich via watervallen, kloven, turbulente poelen en langs verticale rotswanden voeren. Het park is bij de meeste toeristen nog onbekend, waardoor het een perfecte locatie is voor liefhebbers van onaangetaste natuur en rust.


Ligging op de kaart: Nummer 13
Regio: Dinarskokraška

Bijzonderheid:
Het park bevindt zich op het trefpunt van de Alpen en de Dinarische Alpen, waardoor er hier landschappen zijn die nergens anders in Europa voorkomen.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties