Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.

Oude Steden
Regio: DinarskaKostanjevica na Krki


Kostanjevica na Krki is de kleinste stad in Slovenië en tevens de enige nederzetting dat totaal omgeven wordt door water. Het oude centrum werd gebouwd in een lus van de Krka-rivier. De toenmalige bewoners hebben uit veiligheidsredenen deze lus gesloten, waardoor er een eiland ontstond. Wegens zijn natuurlijke en culturele erfgoed is Kostanjevica herhaaldelijk uitgeroepen tot de mooiste en meest geliefde Sloveense excursieplaats. Tijdens de viering van het 750-jarig bestaan van de stad (2002) kreeg Kostanjevica een zilveren medaille voor de Europese competitie Entente Florale, in de categorie groenste kleine stad.


Ligging op de kaart: Nummer 16
Regio: Dinarska

Bijzonderheid:
Kostanjevica na Krki is de kleinste stad in Slovenië en tevens de enige nederzetting dat totaal omgeven wordt door water.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties