Laat u leiden door één of meerdere van Sloveniës indrukwekkende rivierkloven, waarbij u het pad langs (en soms door) de rivier volgt. Ontdek welke kloof het beste bij u past....liefelijk, ruig, wild, goed begaanbaar, slecht begaanbaar.....Slovenië heeft het allemaal en ze liggen klaar om door u ontdekt te worden.Korita Tolminke in Korita Zadlaščice

(Tolminka kloof en Zadlaščica kloof)


De rivierkloof Korita Tolminke, gelegen ten noorden van de stad Tolmin, is samen met Zadlaščice een wonder der natuur van bijzondere schoonheid. De kloof van Korita Tolminke is goed 200 m lang en wordt doorsneden door de turquoise Tolminka-rivier. Doordat de rivier zich diep in de bodem heeft gekerft is de kloof het laagst gelegen punt (180 m) van het Triglav Nationaal Park. Aan de oever van de Tolminka-rivier bevindt zich een thermale bron (22 ° C), dat een unieke verschijning in de Alpen is.

Tot het stroomgebied van Tolminka behoort ook de zijrivier Zadlaščica, die over een goed 100 m lange en 50 m diepe kloof beschikt. Een van de belangrijkste natuurlijke attracties in de kloof is Medvedova glava, een driehoekige vastgelopen steen in de vorm van een berenkop. Het feit dat deze kloof al eeuwen lang toeristen ontvangt wordt bevestigd door het bezoek van de beroemde Italiaanse dichter Dante Alighieri. De mysterieuze kloven van de Tolminka gaven hem de inspiratie tot het 'Helse' landschap in zijn meesterwerk La Divina Comedia. De route door de Tolminka-kloof is geschikt voor gezinnen met kinderen. Het pad door de Zadlaščica-kloof helaas niet, aangezien hier grote alertheid wordt verwacht.


Ligging op de kaart: Nummers 02 en 03
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
Doordat de rivier zich diep in de bodem heeft gekerft is de kloof het laagst gelegen punt (180 m boven n.a.p.) van het Triglav Nationaal Park.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties