Laat u leiden door één of meerdere van Sloveniës indrukwekkende rivierkloven, waarbij u het pad langs (en soms door) de rivier volgt. Ontdek welke kloof het beste bij u past....liefelijk, ruig, wild, goed begaanbaar, slecht begaanbaar.....Slovenië heeft het allemaal en ze liggen klaar om door u ontdekt te worden.Korita potoka Mlinarice

(Mlinarica kloof)


De Mlinarica kloof, gelegen in het bovenste deel van de Soča-vallei (Zgornja Trenta) is een plaats voor fijnproevers, een plaats voor pure adrenaline en diepe schoonheid. Voor de ‘toevallige’ bezoeker is het er diep, donker en een groot mysterie. De smalle 1000 m lange kloof laat de bezoeker slechts het begin van zijn overweldigende natuurschoon zien, waardoor het een raadsel blijft wat er zich ‘daarachter’ bevindt. Alleen al aan het gebrul van het water kan men een inschatting krijgen van het ware karakter van de kloof. Dit onzichtbare deel van de kloof was tot voor kort geleden verborgen en onontdekt. Alleen diegenen die durven en ervaring hebben krijgen de kans om deze donkere schoonheid te aanschouwen.

Er zijn verschillende Outdoor Centres in Slovenië die de Mlinarica kloof in hun pakket aanbieden als Canyoning bestemming. Wegens de hoge moeilijkheidsgraad en de lastig te bereiken poelen worden alleen mensen met klim- en/of caving-ervaring toegelaten. En voor de ‘toevallige’ bezoeker is Mlinarica ook absoluut een aanrader. De kloof heeft zijn ingang in de buurt van het Kugy Monument, gelegen aan het zuidelijke deel van de bergpas Vršič. Wegens het gevaar van vallende rotsblokken is het alleen mogelijk om het begin van de kloof te aanschouwen.


Ligging op de kaart: Nummer 06
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
De kloof is een paradijs voor mensen die ervaring hebben met Canyoning. De Mlinarica kloof is een plaats voor fijnproevers, een plaats voor pure adrenaline en diepe schoonheid.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties