Laat u leiden door één of meerdere van Sloveniës indrukwekkende rivierkloven, waarbij u het pad langs (en soms door) de rivier volgt. Ontdek welke kloof het beste bij u past....liefelijk, ruig, wild, goed begaanbaar, slecht begaanbaar.....Slovenië heeft het allemaal en ze liggen klaar om door u ontdekt te worden.Korita Fratarice

(Fratarica kloof)


In het noordwesten van Slovenië, nabij de plaats Log pod Mangartom, bevindt zich de ongekend mooie Fratarica-rivierkloof. Over de gehele lengte van de kloof bevinden zich goed 12 watervallen, die samen een hoogte van meer dan 1000 meter afleggen. Het meest karakteristiek zijn de watervallen die van de ene poel in de andere stromen. Dit maakt de kloof een paradijs voor liefhebbers van Canyoning. Door de gehele kloof loopt een pad die de bergstroom volgt. Dit betekent echter niet dat het tot het eind toe een veilige route is. Het hoogst gelegen deel is daarom ook alleen aan te raden voor ervaren bergwandelaars, aangezien de ondergrond niet stabiel is.

De hoogste waterval, genaamd Veliki Drsnik, valt in een 112 m hoge vrije val in een mooi gekleurde poel. Deze waterval is niet makkelijk te bereiken. Parabola is met een hoogte van 48 meter de tweede waterval in de vallei. Ook deze is bijzonder mooi en gelukkig goed te bereiken. Van beneden naar boven bevinden zich de volgende noemenwaardige watervallen: Spodnji slap (5 m), Dvojna latvia (5 m), Škropilnik (5 m), Ihta (5 m), Katedrala (15 m), Parabola (48 m), Šum (4 m), Prvi zgornji slap (4 m), Drugi zgornji slap (10 m), Tretji zgornji slap (8 m), Latvice, Veliki Drsnik (112 m).

De Fratarica-kloof is te bereiken vanuit Log pod Mangartom. Bij de brandweerkazerne (Gasilski dom) staat een bewegwijzering die verwijst naar Slap Parabola (Slap Parabola usmerja proti Koritinici). Na het oversteken van de Koritnica-rivier volgt een pad richting de Fratarica-kloof. Eenmaal in de kloof wijst de weg zich vanzelf. Het is handig om bij de locale VVV een plattegrond te halen om een beter inzicht te krijgen in de kloof, de omgeving, het pad en de positie van de watervallen.


Ligging op de kaart: Nummer 05
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
Over de gehele lengte van de kloof bevinden zich goed 12 watervallen, die samen een hoogte van meer dan 1000 meter afleggen.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties