Korejevec


Korejevec

Ingrediënten:

- 500 gr bruine bonen
- 400 gr wortels (geel en oranje)
- 2 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zoete paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 1 stekje Majoraan (of gedroogde oregano)
- 2 of 4 speklapjes
- zout
- peper
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels wijnazijn


Beschrijving

01. Laat gedurende de nacht de bruine bonen wellen in koud water.

02. Giet de volgende dag het vocht van de bonen weg en kook ze in nieuw water voor 1 uur.

03. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Pel tevens de sjalotjes en knoflookteentjes.

04. Voeg na 1 uur de wortelschijfjes, geperste knoflook, speklapjes, sjalotjes, zoete paprikapoeder, laurierblaadjes, zout en peper toe.

05. Laat het geheel nog voor 30 minuten zachtjes verder koken.

06. Voeg de bloem toe om het gerecht iets aan te dikken.

07. Voeg tijdens het opdienen eventueel 2 eetlepels wijnazijn toe.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties