De Sloveense bergwereld maakt deel uit van het minst bekende, maar mooiste berghabitat van Centraal-Europa. Met een hoogteligging van minder dan 3000 m kunnen de Sloveense Alpen niet tippen aan reuzen zoals in de andere Alpenlanden, maar wat ze missen in hoogte compenseren ze met hun karakter.

Bergketens
Regio:
Karavanško-KamniškaKamniško-Savinjske Alpe

(Kamnik-Savinja Alpen)


De Kamnik-Savinja Alpen, ook wel slechts Kamnische Alpen of Savinja Alpen genoemd, zijn gelegen in het centrale noorden van Slovenië en vormen een natuurlijke grens met Oostenrijk. Qua uiterlijk hebben ze veel gemeen met de Julische Alpen in het westen van Slovenië en de Karnische Alpen in Oost-Tirol, ofwel machtige bergen, steile noordwanden, diepe valleien, indrukwekkende hoogvlaktes en dichte bossen. De hoogste berg in de regio is Grintovec (2558 m). Aan de voet van de bergtoppen bevinden zich de glaciale valleien van Logarska dolina, Matkov kot, Robanov kot, Makekova kočna en Kamniška Bistrica, die vele malen tot de meest romantische dalen in de Alpen zijn beschreven. Daarnaast werd de Solčavsko-regio, waarin Logarska dolina, Matkov kot en Robanov kot zich bevinden, bekroond met de titel “European Destination of Excellence 2009”. De Kamnik-Savinja Alpen zijn een nog vrijwel onbekend gebied (hoewel steeds meer in opkomst) met een natuur van ongeëvenaarde schoonheid. In de kleine nederzettingen, kunt u nog volop kennismaken met de tradities van de oorspronkelijke bewoners. De dorpen en steden gaan hier hand in hand met de immense bergen en vormen een land vol nieuwe ervaringen op slechts een steenworp afstand van de hoofdstad Ljubljana.


Ligging op de kaart: Nummer 04
Regio: Karavanško-Kamniška

Bijzonderheid:
De Kamnik-Savinja Alpen zijn een nog vrijwel onbekend gebied (hoewel steeds meer in opkomst) met een natuur van ongeëvenaarde schoonheid.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties