Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.

Oude Steden
Regio:
Karavanško-KamniškaKamnik


Kamnik is een kleine middeleeuwse stad gelegen aan de voet van de Kamnische Alpen en omgeven door veel natuurschoon. De combinatie van de oude middeleeuwse gebouwen en de Kamnische Alpen op de achtergrond maken van Kamnik een unieke plaats in Slovenië. Meestal rijden bezoekers het stadje achteloos voorbij, waardoor Kamnik over het algemeen niet zo druk is. Voor meer dan 1000 jaar ligt Kamnik aan de rivier de Kamniška bistrica en was tijdens de middeleeuwen een weelderige stad met zelfs een eigen Munthuis. Het oude centrum is een schatkamer aan middeleeuwse straatjes, mooie herenhuizen, romantische kerkjes en gezellige pleinen. Neem de tijd om naar het panoramaterras van Mali Grad (Het kleine kasteel) te klimmen, van waar het uitzicht over de stad en de omgeving het mooist is. Tegenwoordig staat Kamnik bekend als een stad waar liefhebbers van natuur en cultuur elkaar ontmoeten.

Bijzondere culturele en historische bezienswaardigheden:Sloveense naam Beschrijving Locatie
Staro mestno jedro Het oude stadscentrum Centrum
Mali Grad Het Kleine Kasteel Šutna ulica
Frančiškanski samostan Franciskanerklooster Frančiškanski trg
Šutna Šutna straat Šutna ulica
Župnijska cerkev na Šutni Parochiekerk aan Šutna Šutna ulica
Medobčinski Muzej Kamnik Intergemeentelijk Museum Kamnik Muzejska pot
Stari Grad Het Oude Kasteel -
Ligging op de kaart: Nummer 04
Regio: Karavanško-Kamniška

Bijzonderheid:
De combinatie van de oude middeleeuwse gebouwen en de Kamnische Alpen op de achtergrond maken van Kamnik een unieke plaats in Slovenië.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties