Slovenië telt maarliefst 8500 grotten, waarvan enkele tot de mooiste ter wereld worden gerekend. Deze schat heeft Slovenië te danken aan het ongekend mooie Karstgebied, dat rijk is aan poljes, dolines, zinkgaten, periodieke meren en bovenal aan de onder-grondse rivieren en meren. De bekendste grotten zijn die van Postojna, Pivka, Škocjan, Divača, Vilenica en Križ.Kačna jama

(De Slangengrot)


Kačna jama is het typische voorbeeld van een grot waarvoor geen juiste woorden voor bestaan die de schoonheid kunnen beschrijven. Het is gewoonweg ongelooflijk mooi, uniek, bijzonder en bovenal..... zeer slecht te bereiken. Kačna jama is geen gewone toeristische grot, waar iedere bezoeker naar binnen kan stappen, met of zonder betaling. Om de ingang te bereiken dient met in ieder geval te beschikken over goed 300 m touw, stalen zenuwen en kennis van speleologie. Als dit binnen uw plaatje valt, dan is Kačna jama helemaal uw bestemming.

Een bijzondere verschijning in deze grot is de aanwezigheid van de Reka-rivier, die ook door de grotten van Skočjan stroomt. De Reka is de langste ondergrondse rivier in Slovenië, die bij Skočjanske jame de grond in duikt en na 33 km over de grens in Italië weer aan de oppervlakte komt. Hiermee behoort het tot de meest mysterieuze rivieren in Slovenië. Voor meer informatie over de toegang tot de grot, het verkrijgen van een gids en andere informatie met betrekking tot het verkennen van de grot kunt u verkrijgen bij de speleologie vereniging van Divača: jamarskega društva Gregor Žiberna.


Ligging op de kaart: Nummer 08
Regio: Dinarskokraška

Bijzonderheid:
De grot vormt een paradijs voor liefhebbers van speleologie.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties