De Sloveense bergwereld maakt deel uit van het minst bekende, maar mooiste berghabitat van Centraal-Europa. Met een hoogteligging van minder dan 3000 m kunnen de Sloveense Alpen niet tippen aan reuzen zoals in de andere Alpenlanden, maar wat ze missen in hoogte compenseren ze met hun karakter.

Bergketens
Regio: Julijska
  • Julijske AlpeJulijske Alpe

(Julische Alpen)


Het pronkstuk van de Europese Alpen, een meesterwerk der natuur, of een stukje paradijs op aarde....dat zijn de beschrijvingen die worden gegeven aan de machtige bergwereld van de Julische Alpen. Natuurlijk verschilt de mening van mens tot mens, maar in al deze beschrijvingen zit een stukje van waarheid. Dit bergmassief (Sloveens: Julijske Alpe) is door vele schrijvers, bergbeklimmers, geografen en natuurliefhebbers geprezen tot een fantastisch mooi stukje Alpen. De Julische Alpen bevinden zich op de grens van Slovenië en Italië, waarvan het grootste deel zich op Sloveens terrein bevindt. Het gebied wordt gekenmerkt door majestueuze bergtoppen, steile beboste valleien, turquoise rivieren, kraakheldere gletsjermeren, watervallen en weelderige alpenweiden. De Absolute koning van de Julische Alpen is Triglav (2864 m), die het symbool van Slovenië is. De berg straalt pure kracht en bewondering uit; het is dan ook niet vreemd dat de Slavische voorouders Triglav als God van de Hemel, Aarde en Onderwereld zagen. Tegenwoordig is Triglav het centrum van het gelijknamige nationale Park (Triglavski Narodni Park), dat tot een van de oudst beschermde natuurgebieden van Europa behoort. Triglav Nationaal Park beslaat bijna het gehele deel van de Julische Alpen in Slovenië, waardoor het landschap zich in oorspronkelijke staat heeft weten te behouden. De lovende woorden, die over de Julische Alpen worden gesproken, werden in 2008 kracht bijgezet. De beroemde Soča-vallei, gelegen in het Sloveense deel van het massief, werd als winnaar uitgeroepen van de prestigieuze European Destinations of Excellence award.


Ligging op de kaart: Nummer 01
Regio: Julijska

Bijzonderheid:
Het pronkstuk van de Europese Alpen, een meesterwerk der natuur, of een stukje paradijs op aarde....dat zijn de beschrijvingen die worden gegeven aan de machtige bergwereld van de Julische Alpen.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties