Met een kustlijn van slechts 46 km behoort Slovenië tot de landen met de kortste kustlijn aan de Middellandse Zee. Desondanks is het een relaxte plaats om te verblijven en de geheimen van het Mediterrane Slovenië te ontdekken. De Adriatische zee, zoals dit gedeelte van de Middellandse Zee wordt genoemd, is strakblauw en kraakhelder.Zee / Kust


Met een kustlijn van slechts 46 km behoort Slovenië tot de landen met de kortste kustlijnen aan de Middellandse Zee. Desondanks is het een relaxte plaats om te verblijven en de geheimen van het Mediterrane Slovenië te ontdekken. De Adriatische zee, zoals dit gedeelte van de Middellandse Zee wordt genoemd, is strakblauw en kraakhelder. Helaas zijn er weinig zandstranden te vinden, waardoor de Sloveense kust niet als een strandvakantiebestemming gezien kan worden. De zee is heerlijk voor een verfrissende duik of om te genieten van één van de vele watersportactiveiten, zoals zeilen, windsurfen, waterskiën en kitesurfen.

Een gedeelte van de Sloveense kust is ‘gevangen genomen’ om als natuurlijk zeezoutwinningsgebied te fungeren. Het Sloveense zeezout is van hoge kwaliteit en wordt verkocht onder de naam Piranska sol. Het zoutwinningsgebied Sečovlje is een ‘zeewaardige’ bezienswaardigheid.

Daarnaast bevindt zich hier Natuurpark Strunjan, waar 4 km aan kust en zee (tot 200 m zeeinwaarts) wordt beschermd; een natuurwonder met extreem belangrijke, geologische, petrografische, floristische en faunistische aspecten. Hiermee is het tevens de langst ononderbroken (niet bebouwde) natuurlijke kustlijn aan de Golf van Triëst.Belangrijkste bezienswaardigheden aan de Adriatische Zee:
- Krajinski park Strunjan
- Krajinski park Sečoveljske soline
- Piran
- Izola
- Koper
- PortorožWeersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Kaart Sloveense kust
Advertenties

Advertenties