Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.Izola


Izola (Italiaans: Isola) is een Mediterrane stad aan de Sloveense kust met een levendige geschiedenis. Het oudste deel van de stad lag in het verre verleden op een eiland voor de kust, wat te herleiden valt aan de Latijnse naam Isola (Eiland). Het kleine pittoreske Izola beschikt over een middeleeuwse binnenstad, bestaande uit een doolhof van smalle straatjes, steegjes en pleintjes. De vele winkels, de jachthaven, de boulevard, de musea en de oude gebouwen bieden de bezoekers genoeg vertier. Izola is een fijne plek om rond streunen en de sfeer van het Mediterrane Slovenië te proeven.


Ligging op de kaart: Nummer 08
Regio: Sredozemska

Bijzonderheid:
Het oudste deel van de stad lag in het verre verleden op een eiland voor de kust, wat te herleiden valt aan de Latijnse naam Isola (Eiland).

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties