Istrski štruklji


Istrski štruklji

Ingrediënten:

Deeg:
- 250 gr witte meel
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
- 1 snufje zout
- 100 ml lauwwarm water

Vulling:
- 100 gr Parmaham of Pancetta
- 200 gr worst (salami)
- 150 gr geraspte schapenkaas
- olijfolie
- broodkruimels
- majoraan
- zout
- peper


Beschrijving

01. Meng de ingrediënten tot een zacht deeg. Kneed zo lang mogelijk om het deeg zo soepel mogelijk te krijgen.

02. Vorm het deeg tot een bal, besmeer het met olie en laat het ten minste 1 uur tot rust komen.

03. Vouw een vochtige doek (kleine theedoek) open, besprenkel deze met bloem en rol het deeg hierop uit tot een zo dun mogelijke laag.

04. Het vierkant-vormige deegplateau is nu klaar om te worden besmeerd met roomboter (of olie).

05. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de pancetta en in stukjes gesneden worst bruin. Haal de pan van het vuur en voeg aan het vlees zout, peper, majoraan en geraspte kaas toe. Meng het geheel goed door elkaar.

06. Verdeel de nog lauwe vulling over het deeg, besprenkel het met paneermeel en rol het geheel op.

07. Verpak (rol) het geheel in de vochtige doek. De uiteinden en het centrum worden afgebonden met een touwtje.

08. Vul een grote pan met water en voeg naar smaak zout toe. Zodra het water kookt wordt de Štrukelj toegevoegd. Laat het geheel voor ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

09. Haal de Štrukelj uit het water en laat het tot rust komen. Rol de Štrukelj pas daarna uit de doek.

10. Snijd de rol in plakken van ongeveer 1,5 cm en serveer de Štrukelj warm.

11. Besprenkel de bovenkant met broodkruimels (gebakken in boter) en geraspte kaas.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties