Laat u leiden door één of meerdere van Sloveniës indrukwekkende rivierkloven, waarbij u het pad langs (en soms door) de rivier volgt. Ontdek welke kloof het beste bij u past....liefelijk, ruig, wild, goed begaanbaar, slecht begaanbaar.....Slovenië heeft het allemaal en ze liggen klaar om door u ontdekt te worden.

Rivierkloven
Regio: DinarskokraškaIški vintgar

(Iška kloof)


Iški Vintgar is een schilderachtige kloof ten zuiden van de hoofdstad Ljubljana, waarbij de Iška-rivier zich op sommige plaatsen diep in het kalksteen heeft ingesneden. Iška is bijzonder vanwege de talrijke rivierpoelen, zandbanken, steile rotsachtige oevers, de hoge wanden van de kloof en natuurlijk om de Iška-rivier zelf. Bij de samenvloeiing van de rivieren Zala en Iška staat een 10 m hoge eenzame rots, die de ‘Stenen Man’ wordt genoemd. Samen met vele stroomversnellingen, poelen, watervallen en andere fenomenen, dankt de kloof zijn schoonheid ook aan de vele alpine planten. Door de kloof leiden tal van wandelroutes, waaronder de E6 (Europese langeafstandswandelpaden).


Ligging op de kaart: Nummer 11
Regio: Dinarskokraška

Bijzonderheid:
Iška is bijzonder vanwege de talrijke rivierpoelen, zandbanken, steile rotsachtige oevers, de hoge wanden van de kloof en natuurlijk om de Iška-rivier zelf.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties