Sloveense steden zijn klein van formaat, maar absoluut groot in aanbod van cultuur, geschiedenis en erfgoed. Dankzij de turbulente geschiedenis, de grote geologische verscheidenheid en de verschillende klimaten heeft elke stad heeft zijn eigen specifieke schoonheid, geschiedenis, uiterlijk en 'hart & ziel'.

Oude Steden
Regio: DinarskokraškaIdrija


Idrija is een interessante stad gelegen op de overgangszone van de Alpen en de Dinarische Alpen. In 2011 werd Idrija tot winnaar uitgeroepen van de European Destination of Excellence award in de categorie “Herbestemming van lokaal erfgoed”. Idrija huisvestte ooit de op één na grootste kwikmijn ter wereld en beschikt over een groot aanbod aan technisch erfgoed. Het nabijgelegen Idrija Mijnwerkershuis uit de 18e eeuw geeft een goed inzicht in de 500 jaar oude mijnbouwgeschiedenis. Boven de stad waakt kasteel Gewerkenegg waarin het Stedelijk Museum van Idrija is gevestigd. Het museum gaat dieper in op de geschiedenis van de mijnbouw en toont het beroemde Idrijsche kantwerk. De traditie van het kantklossen wordt tevens gepresenteerd tijdens het jaarlijkse Idrija Kantwerk Festival.


Ligging op de kaart: Nummer 11
Regio: Dinarskokraška

Bijzonderheid:
In 2011 werd Idrija tot winnaar uitgeroepen van de European Destination of Excellence award in de categorie “Herbestemming van lokaal erfgoed”.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties