Slovenië ligt op het kruispunt van belangrijke (historische) handelsroutes, waardoor er in het verleden fel om dit stukje Europa is gestreden. Hoewel de kastelen over het algemeen klein van formaat zijn en qua schoonheid niet kunnen tippen aan de rijkversierde burchten in Noord- en West-Europa, kan Slovenië trots zijn op het rijke erfgoed dat hun is nagelaten.Grad Mokrice

(Kasteel Mokrice)


Vandaag de dag biedt dit schitterend gelegen kasteel onderdak aan 4-sterrenhotel ‘Golf grad Morkice’ en zijn de kasteeltuinen omgebouwd tot een golfbaan om van te watertanden. Goed 1700 jaar geleden werd deze kasteelheuvel gedomineerd door een Romeins fort met de naam Romula. Grad Mokrice werd voor het eerst gedocumenteerd in het jaar 1444. De naam is afgeleid van het woord 'mokrišče', wat moeras betekend. In de 16e eeuw werd het kasteel volledig herbouwd en uitgebreid met vier naar buiten toe gelegen vleugels, rondom een onregelmatig gevormde binnenplaats. Het complex wordt op iedere hoek versierd door een fraaie renaissance toren. Ten zuiden van het gebouw staat de 15e eeuwse kapel van St. Anna. Het gebouw is later herbouwd in barokke stijl en verrijkt met versierd stucwerk.

Het hotel bevindt zich te midden van een mooi aangelegd Engels park aan de voet van de Gorjansci heuvels. Het is een luxe hotel waar zelfs gasten met de hoogste eisen zich helemaal thuis zullen voelen. Het hotel beschikt over een goed restaurant, een massage studio en vele lounges, waarvan de wijnkelder, die over de beste Sloveense wijnen beschikt, de meest bezochte is. Het kasteel en de gerenoveerde stallen worden gebruikt voor protocollaire doeleinden, zakelijke bijeenkomsten, alsmede voor huwelijksceremonies. De 18-holes golfbaan is een belangrijk onderdeel van het aanbod van het kasteel en is een echte uitdaging voor de ervaren golfers, alsmede voor beginners.


Ligging op de kaart: Nummer 08
Regio: Dinarska
Adres: Rajec 4, SI-8261 Jesenice na Dolenjskem

Bijzonderheid:
Vandaag de dag biedt het kasteel onderdak aan 4-sterrenhotel ‘Golf grad Morkice’ en zijn de kasteeltuinen omgebouwd tot een golfbaan.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties