Goriški golaž s polento


Goriški golaž s polento

Ingrediënten:

- 500 gr varkensvlees
- 500 gr rundvlees
- 100 gr reuzel
- 5 uien (gesneden in ringen)
- 1 teentjes knoflook
- 3 eetlepels bloem
- 100 ml rode of witte wijn (naar smaak)
- zout
- peper
- maïsmeel (polenta)


Beschrijving

01. Verhit de reuzel en bak de uien bruin.

02. Voeg vervolgens het in blokjes gesneden vlees toe en bak deze lichtelijk bruin.

03. Blus het geheel af met de wijn, geperste knoflook, zout en peper. Laat het geheel sudderen en voeg naar wens nog wat wijn toe.

04. Zodra het vlees mals is wordt 1 eetlepel bloem toegevoegd. Laat de goulash nu nog 15 min. sudderen.

05. Serveer de goulash met polenta (te koop bij de grotere supermarkten).







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties