Laat u leiden door één of meerdere van Sloveniës indrukwekkende rivierkloven, waarbij u het pad langs (en soms door) de rivier volgt. Ontdek welke kloof het beste bij u past....liefelijk, ruig, wild, goed begaanbaar, slecht begaanbaar.....Slovenië heeft het allemaal en ze liggen klaar om door u ontdekt te worden.

Rivierkloven
Regio:
Karavanško-Kamniška
  • Dovžanova soteskaDovžanova soteska

(Dovžan kloof)


Dovžanova soteska is gelegen ten noorden van de stad Tržič in het hart van het Karawanken-massief. De wilde stroom van de Tržiška Bistrica rivier heeft door de eeuwen heen een diepe kloof uitgesleten, waarbij geologisch interessant gesteente werd blootgesteld. Dankzij deze uitzonderlijke geologische omstandigheden en rijkdom aan paleontologische vindplaatsen werd Dovžanova soteska wereldberoemd. Aan het eind van de 19e eeuw ontdekte men hier de eerste ‘dierlijke’ fossiele overblijfselen uit de periode dat zich op deze plaats een warme ondiepe zee bevond. Het 1 km lange pad door de kloof onthult uiteenlopende stenen en fossielen uit het Paleozoïcum, waarvan de Schwagerina carniolica en Brachiopoda hier als eerste gevonden werden.

De geologische samenstelling beïnvloed het buitengewone geomorfologische uiterlijk van de kloof dat vooral gekenmerkt wordt door steile kalksteen piramides. Sinds 1988 is Dovžanova soteska een beschermd natuurmonument.

Ligging op de kaart: Nummer 09
Regio: Karavanško-Kamniška

Bijzonderheid:
Dankzij deze uitzonderlijke geologische omstandigheden en rijkdom aan paleontologische vindplaatsen werd Dovžanova soteska wereldberoemd.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties