Slovenië is een land van vele sacrale bouwwerken, waarvan de eenzame kerkjes op de bergtoppen het meest in het oog springen. Zo ver het oog reikt zijn deze, over het algemeen, kleine kerkjes in het landschap te ontdekken, vooral in de avonduren als ze in de 'spotlight' worden gezet. Deze eenzame kerkjes zijn een speciaal kenmerk van Slovenië.Cerkev Svete Trojice

(Heilige Drie-eenheidskerk)


De in het oog springende parochiekerk van Odranci is gewijd aan de Heilige Drie-eenheid en behoort tot het bisdom van Murska Sobota. Kerk werd ontworpen door architect Valenčič. Het interieur werd in de jaren 1968-1972 beschilderd met fresco’s door de academische schilder Stane Kregar (tevens priester). Hoewel er veel aandacht is besteed aan het schilderwerk toont het intereur een kille moderne uitstraling. De voornaamste aantrekkingskracht van het gebouw bevindt zich in het exterieur, waarbij drie klokkentorens het zicht bepalen. In 1983 werden er nieuwe klokken in de torens gehangen die samen een gewicht hebben van maarliefst 1544 kg. Hoewel de kerk geen lange geschiedenis kent is het voor bezoekers aan de regio Prekmurje zeker de moeite waard om hier een stop te maken.


Ligging op de kaart: Nummer 19
Regio: Panonska
Adres: Panonska ulica 48, SI-9233 Odranci

Bijzonderheid:
De voornaamste aantrekkingskracht van het gebouw bevindt zich in het exterieur, waarbij drie klokkentorens het zicht bepalen.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties