Slovenië is een land van vele sacrale bouwwerken, waarvan de eenzame kerkjes op de bergtoppen het meest in het oog springen. Zo ver het oog reikt zijn deze, over het algemeen, kleine kerkjes in het landschap te ontdekken, vooral in de avonduren als ze in de 'spotlight' worden gezet. Deze eenzame kerkjes zijn een speciaal kenmerk van Slovenië.Cerkev Sv. Janeza Krstnika

(Johannes de Doperkerk)


De kerk van sv. Janeza Krstnika (Johannes de Doper), aan de oostzijde van het meer van Bohinj, is een voorbeeld voor wat iedere middeleeuwse kerk zou moeten zijn: klein, romantisch, vol met prachtige fresco’s en gelegen in een voortreffelijk landschap. Het is één van de mooiste en meest suggestieve kerken in heel Slovenië, concurrerend met de kerk op het eiland in Bled. Het schip van de kerk werd gebouwd rond 1520 in romaanse stijl, maar de gotische pastorie dateert uit al 1440. Een groot deel van de muren, plafonds en bogen zijn bedekt met 15e-en 16e-eeuwse fresco’s die tot de mooiste in Slovenië behoren, als we de fresco’s in Hrastovlje buiten beschouwing laten. De kerk bevindt zich aan de oevers van één van Slovenies mooiste meren, omgeven door een grandioos Alpenlandschap, waardoor het een fotogenieke bezienswaardigheid is dat zelfs bij de meest veeleisende fotograaf het hart sneller zal doen laten kloppen. Ondanks de recente renovatie, heeft de kerk niets van zijn historische charme verloren.


Ligging op de kaart: Nummer 02
Regio: Julijska
Adres: Bohinj, SI-4265 Ribčev Laz

Bijzonderheid:
Een groot deel van de muren, plafonds en bogen zijn bedekt met 15e-en 16e-eeuwse fresco’s die tot de mooiste in Slovenië behoren.

Weersverwachting SloveniëVreme

Po = ponedeljek = maandag
To = torek = dinsdag
Sr = sreda = woensdag
Če = četrtek = donderdag
Pe = petek = vrijdag
So = sobota = zaterdag
Ne = nedelja = zondag

Advertenties

Advertenties