Blejska kremšnita


Ajdnek

Ingrediënten:

Boterdeeg (masleno testo):
- 250 gr roomboter
- 1 eigeel
- 250 gr zachte bloem (Sloveens: moka tip 400)
- 125 ml water
- 1 mespuntje zout

Bladerdeeg (vlečeno testo):
- 250 gr bloem (Sloveens: moka tip 400)
- 125 ml warm water
- 1 eetlepel olie
- 1 snufje zout

Crème:
- 1 l melk
- ½ vanillestokje
- 280 gr suiker
- 7 eieren
- 160 – 180 gr harde bloem
- 1 theelepeltje rum


Beschrijving

01. Volgt later








Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties