Ajdnek


Ajdnek

Ingrediënten:

Deeg:
- 500 gr boekweitmeel
- 500 gr tarwebloem
- 5 gram gist
- 1 eetlepel suiker
- ½ l kokend water (gezouten)
- 100–200 ml warme melk (indien noodzakelijk)

Vulling:
- 500 gr fijngemalen walnoten
- 250 ml honing
- 1 zakje vanille suiker
- kaneel


Beschrijving

01. Giet het kokende water over het boekweitmeel en roer het geheel goed door.

02. Zodra het water is afgekoeld wordt de tarwebloem en gist toegevoegd. In dit stadium kan ook de warme melk worden toegevoegd (indien noodzakelijk).

03. Kneed het geheel tot een zacht deeg en laat het een uurtje rijzen.

04. Neem een gedeelte van het deeg en bedek hiermee de bodem van een ingevet bakblik.

05. Besprenkel deze laag met walnoten, warme honing, een snufje vanille suiker en een snufje kaneel en bedek het met een nieuwe laag deeg. Herhaal deze stap minstens 3x (De uiteindelijke top dient bedekt te zijn met deeg!).

06. Laat de cake voor ongeveer 60 minuten bakken op 190º C.







Culinaire regio's van Slovenië




Dat het kleine Slovenië zoveel verschillende gastronomische specialiteiten kent is vooral te danken aan de verdeeldheid van het landschap en de culturele invloeden. In een poging om orde te scheppen in deze overvloed aan specialiteiten hebben deskundigen Slovenië in 24 gastronomische regio's verdeeld. Tot op heden hebben deze regio’s samen maar liefst 176 verschillende gerechten ontwikkeld die voort zijn gekomen uit locale ingrediënten en tradities.

Lees verder »

Advertenties

Advertenties